Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-02@19:06:00 GMT

دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان+ متن و ترجمه

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۳۱۰۰

دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان+ متن و ترجمه

دعای نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان به همراه توضیح آن منتشر شده است.

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعا‌های روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از حضرت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آن‌ها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب‏ مانند سایر کتاب‌هاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که مرحوم شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به مناسبت فرا رسیدن نوزدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه توضیحی دربارۀ آن منتشر شده است:

اللّهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ وسَهّلْ سَبیلی الی خَیراتِهِ ولاتَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ یا هادیاً الی الحَقّ المُبین خدایا، زیاد بگردان در آن بهره مرا از برکاتش و آسان کن راه مرا به‌سوی خیرهایش و محروم نکن ما را از پذیرفتن نیکی‌هایش،‌ای راهنمای به‌سوی حـق آشکار

حجت‌الاسلام حسن شریعت‌زاده کارشناس مسائل دینی به بیان نکاتی دربارۀ دعای امروز ماه رمضان پرداخت و گفت: آخرین جمعه ماه شعبان رسول مکرم اسلام (ص) در شهر مدینه به منبر تشریف برد و از برکات الهی در این ماه خدا یعنی ماه مبارک رمضان سخن فرمود. ایشان در بیانی بسیار نورانی فرمود: نام این ماه را کامل بگویید یعنی ماه رمضان. نکاتی در این خطبه نورانی وجود دارد که به دعای امروز مربوط است. نکته اول فرمود‌ای مردم، ماه خدا به شما رو کرده است «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ» نه اینکه شما به او رو کرده باشید یعنی از این فرصت الهی کمال استفاده را کنید.

نکته دوم از مشخصات و ویژگی‌های خاص این ماه یاد کردند و فرمودند «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ» نفس‌های شما در این ماه تسبیح خداست، حتی خواب شما در این ماه عبادت است، نکته سوم فرمود قرائت کتاب خدا در این ماه ویژگی خاص دارد.

در پایان خطبه برای توجه بیشتر، رسول رحمت و پیامبر مهربان فرمود: بیچاره و بدبخت آن کسی است که خود را محروم از برکات این ماه عظیم کند. معنای کلام رسول خدا آن است که فضا و محیط آماده است و این آمادگی و مهمانی توسط خود پروردگار ایجاد شده است، این فضا برای کسب فیض عظیم بندگی و کمال قرار داده شده، اما این فیوضات نصیب دل غافل نمی‌شود.

امروز رسول خدا در روز نوزدهم این ماه باعظمت می‌فرماید خدایا، برکات را در این ماه نورانی نسبت به من بیش از پیش قرار بده. احتمال دارد که امشب شب قدر باشد، خدایا، آنچه در این ماه مقرر کرده‌ای به‌عنوان خیر کثیر برای من جهت وصول به این خیرات راهش را آسان بگردان. امشب در حالی امیرالمؤمنین علیه السلام مهمان دخت گرامی خود بود که مکرر از فردا می‌گفت، کمی استراحت کرد این در حالی بود که سفره افطار را بسیار ساده برگزار کرد، اما دختر آقا می‌گوید پدر دائماً می‌فرمود به خدا امشب است آن شبی که رسول خدا (ص) به من خبر داده بود، آنگاه رو به آسمان کرد و گریست.

حضرت اشاره کرد به آن روزی که رسول خدا از امشب گفته بود، حضرت از پیامبر پرسیده بود که "آیا در شهادتم، دینم سالم است؟ " رسول خدا پاسخ داد: "آری علی جان! در سلامت دینت تو به شهادت می‌رسی. "، این تمام معنای دعای امروز است؛ یعنی خدایا، توفیق از جانب تو است، مرا از این عنایات و توفیقات محروم مگردان، الهی، تو آن هدایت‌کننده به صراط مستقیم هستی، خدایا، در من استعداد کسب این نورانیت و این سعادت را قرار بده. آخرین فراز دعای امروز که در دعای جوشن هم خوانده می‌شود این است که تمام هدایت به‌دست توست،‌ای هادی! مرا به نور خودت که حق است و حقیقت آشکار است هدایت بفرما.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خدا دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان دعای امروز رسول خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه